Pages

Subscribe:

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Το μωρό που κλαίει και τι μπορείτε να κάνετε (4) Δώστε μια ευκαιρία στον εαυτό σας



 

Αν ένα μωρό κλαίει και δεν παρηγορείται εύκολα, προκαλεί στους γονείς του έντονο άγχος. Είναι σκληρό να ακούτε το κλάμα του μωρού σας, όμως για να φροντίσετε το μωρό σας όσο καλύτερα γίνεται, είναι σημαντικό να φροντίσετε και τον εαυτό σας.

·         Κάντε ένα διάλλειμα. Αν νοιώθετε ότι φθάσατε στα όρια σας, ζητήστε από άλλο κοντινό σας πρόσωπο (σύζυγο, γιαγιά, φίλη) να αναλάβει την φροντίδα του μωρού για λίγη ώρα. Ακόμη και μια ώρα αφιερωμένη στον εαυτό σας θα σας βοηθήσετε να ανανεώσετε τις δυνάμεις σας.

·         Επιλέξτε υγιεινό τρόπο ζωής. Τρώτε υγιεινά. Συμπεριλάβετε την φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Εάν μπορείτε κοιμηθείτε όταν κοιμάται το μωρό, ακόμη και την ημέρα. Όσο πιο ξεκούραστη είστε τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσετε το μωρό σας που κλαίει.

·         Θυμηθείτε ότι είναι προσωρινό. Τα ξεσπάσματα κλάματος συχνά κορυφώνονται περίπου στην ηλικία των έξι με οκτώ εβδομάδων και μετά μειώνονται σταδιακά.

·         Να γνωρίζετε πότε πρέπει να έλθετε σε επαφή με τον παιδίατρο σας. Αν ανησυχείτε σχετικά με το κλάμα του μωρού ή το μωρό σας δεν τρώει, δεν κοιμάται ή δεν συμπεριφέρεται όπως συνήθως, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα όρια σας.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου