Pages

Subscribe:

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Υποστήριξη Του Μαστού



Στη διάρκεια της γαλουχίας, οι μαστοί σας μεγαλώνουν και βαραίνουν. Για να μπορεί το μωρό να θηλάζει πιο αποτελεσματικά, πρέπει το πηγούνι του μωρού να μην δέχεται το βάρος του μαστού σας. Για τον λόγο αυτό η σωστή υποστήριξη του μαστού με το ελεύθερο χέρι σας έχει μεγάλη σημασία. Ανάλογα και με την θέση θηλασμού που χρησιμοποιείτε υπάρχουν δύο τρόποι κρατήματος του μαστού.


Κράτημα του μαστού σε σχήμα C


Το κράτημα C περιγράφεται ως υποστήριξη του μαστού της μητέρας βάζοντας τον αντίχειρα πάνω αρκετά πίσω από την θηλαία άλω και τα υπόλοιπα δάκτυλα κάτω από τον μαστό και αυτά επίσης μακριά από το στόμα του μωρού.



                                                                                                        

Είναι καλό κράτημα του μαστού για να χρησιμοποιήσετε με την θέση θηλασμού σαν μπάλα ποδοσφαίρου, τη θέση θηλασμού λίκνου ή όταν θηλάζετε ξαπλωμένη, γιατί έτσι το μωρό μπορεί να παίρνει στο στόμα του πολύ περισσότερο από τον μαστό. Επίσης, το κράτημα αυτό βοηθάει ιδιαίτερα τα μωρά με μικρό στόμα (πρόωρα, μικρές γνάθους) και τις μαμάδες με μεγάλους μαστούς.






                                   

                                  Κράτημα του μαστού σε σχήμα U


Για να κρατήσει τον μαστό της σε σχήμα U, η μητέρα βάζει το χέρι της επίπεδα πάνω στα πλευρά της με τον δείκτη του χεριού στην πτυχή κάτω από τον μαστό. Εάν τώρα αφήσει να πέσει ο αγκώνας, το χέρι της στρίβει με αποτέλεσμα ο αντίχειρας να βρίσκεται στην έξω μεριά του μαστού και τα άλλα δάκτυλα στη μέσα μεριά. Έτσι,ο μαστός υποστηρίζεται μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη του χεριού της. Το κράτημα αυτό βοηθάει, όταν θηλάζετε σε θέση λίκνου ή την παραλλαγή της.  






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου