Pages

Subscribe:

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Φροντίδα του στήθους


  • Κάθε πρωί κάνετε μπάνιο καθαριότητας, πλένοντας με σαπούνι και νερό το στήθος σας, τις πτυχές κάτω από αυτό και τις μασχάλες σας.
  • Τις επόμενες φορές πλένετε το στήθος μόνο με νερό πριν και μετά τον θηλασμό. Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.
  •  Μην χρησιμοποιείτε διάφορα αντισηπτικά (πχ, οινόπνευμα) γιατί ξηραίνουν την φυσική λιπαρότητα της θηλής και έτσι τραυματίζεται πιο εύκολα.
  • Τα χέρια σας τα σαπουνίζετε πριν από κάθε θηλασμό.
  •  Όταν δεν θηλάζετε φοράτε πάντα ένα καθαρό και κατάλληλο στηθόδεσμο και φροντίζετε οι θηλές σας να είναι καθαρές και στεγνές, τοποθετώντας ειδικά επιθέματα πάνω σε τις θηλές για να απορροφούν το γάλα που μπορεί να τρέχει ανάμεσα στους θηλασμούς.
  • Μετά τον θηλασμό, είναι φυσιολογικό να αφήσετε το γάλα να στεγνώσει στην θηλή σας. Το γάλα μπορεί να μαλακώσει τις θηλές.
  • Αν οι θηλές σας  είναι ξηρές ή έχουν ραγάδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρή λανολίνη (Purelan) ή επιθέματα  hydrogel μετά από κάθε γεύμα. Θα μαλακώσουν τις θηλές σας και θα σας βοηθήσουν να τις κρατήσετε υγρές.

Επίπεδες και εισέχουσες θηλές

Επίπεδη θηλή 
Οι επίπεδες θηλές δεν προέχουν πολύ από την θηλαία άλω και όταν ερεθίζονται δεν προβάλλουν. Ενώ οι εισέχουσες θηλές όταν ερεθίζονται συσπώνται ή τραβιούνται προς τα μέσα.
Έλεγχος θηλής



Ένα απλό τεστ για να δείτε εάν η θηλή σας είναι εισέχουσα: χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού σας πιέστε απαλά την θηλαία άλω περίπου 1 -  2 εκατοστά πίσω από την θηλή. Η φυσιολογική θηλή θα προβάλλει προς τα έξω.


Εισέχουσα θηλή


Με την παραπάνω δοκιμασία η θηλή που εισέχει έλκεται προς τα μέσα





Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό στρίψτε με τον αντίχειρα και τον δείκτη την θηλή 2 – 3 λεπτά 2 φορές την ημέρα. Επίσης μπορείτε να φοράτε μια πλαστική ασπίδα θηλής μέσα από το σουτιέν.

Τι περισσότερες φορές ο θηλασμός δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί το μωρό θηλάζει την θηλαία άλω. Εάν όμως το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει, μια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το θήλαστρο για λίγο πριν από κάθε θηλασμό, έτσι η θηλή θα προβάλει και το μωρό δεν θα έχει πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση μόνο η προσπάθεια θα δείξει. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου