Pages

Subscribe:

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κομπρέσες με φύλλα πράσινου λάχανου



για την ύφεση του σπαργώματος του μαστού και όχι μόνο

Οι κομπρέσες λάχανου είναι μια παλιά εμπειρική θεραπεία για τα διαστρέμματα και τα σπασίματα των οστών. Οι σύμβουλοι γαλουχίας στις ΗΠΑ συχνά συνιστούν τις κομπρέσες λάχανου για την θεραπεία του οιδήματος και του σπαργώματος των μαστών.
Χρησιμοποιείται το κοινό πράσινο λάχανο. Ο τρόπος δράσης δεν είναι γνωστός. Πιστεύεται ότι το λάχανο έχει αντιβιοτικές και αντιερεθιστικές ιδιότητες, χάρις στις ουσίες που περιέχει.
Οι κομπρέσες λάχανου πρέπει πάντοτε να συνδυάζονται με όλα τα άλλα θεραπευτικά μέτρα αντιμετώπισης του σπαργώματος των μαστών.
Οι κομπρέσες λάχανου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αν:
  • Υπάρχει αλλεργία στις χημικές ουσίες SULFA ή στο λάχανο.
  • Εάν το δέρμα δεν είναι υγιές (πχ τραύμα, ραγάδα, αιμορραγία θηλής κλπ)
Δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες.
Εάν η μαμά είναι αλλεργική στις χημικές ουσίες SULFA, πριν να βάλει τις κομπρέσες λάχανου μπορεί να κάνει την παρακάτω δοκιμασία:
Πάρτε ένα μικρό κομμάτι φρέσκου λάχανου και αφού το θρυμματίσετε, βάλτε το στο εσωτερικό μέρος του πήχη του χεριού και δέστε το με κάτι για να μείνει στη θέση του. Εάν δεν υπάρχει αντίδραση σε 1 με 2 ώρες, τότε δεν θα αντιδράσετε στο λάχανο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις κομπρέσες λάχανου;

  1. Αγοράστε ένα φρέσκο πράσινο λάχανο
  2. Απομακρύνετε την καρδιά του λάχανου και σιγά - σιγά ξεχωρίστε τα φύλλα. Προσπαθήστε να μην τα σκίσετε, αν και λίγο σκίσιμο δεν πειράζει.
  3. Πλύνετε τα φύλλα πολύ καλά.
  4. Τα φύλλα μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο. Οι κρύες κομπρέσες ανακουφίζουν από το οίδημα πιο καλά από ότι οι ζεστές κομπρέσες. Όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα και χωρίς να τα βάλετε στο ψυγείο.
  5. Ακριβώς πριν από την χρήση, σπάστε τις φλέβες του φύλλου με ένα ρολό ή παρόμοιο αντικείμενο.
  6. Τυλίξτε αρκετά φύλλα γύρω από κάθε μαστό. Χρησιμοποιείστε αρκετά φύλλα για να καλύψετε όλο το μαστό με οίδημα, καθώς και κάτω από την μασχάλη σας.
  7. Στη περιοχή της θηλής κάντε μια τρύπα για να αφήσετε την θηλή ακάλυπτη.
  8. Αφήστε τις κομπρέσες στη θέση τους, έως ότου τα φύλλα μαραθούν, περίπου 20 με 30 λεπτά.
  9. Βάλτε κομπρέσες τρεις ή τέσσερις φορές  (κάθε 4 με 6 ώρες) το 24ωρο, έως ότου υποχωρήσει το σπάργωμα (συνήθως 1 με 2 ημέρες). Εάν το σπάργωμα είναι πολύ έντονο, οι κομπρέσες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά χρειάζεται.
  10. Για την μητέρα που δεν θηλάζει, η συνεχής εφαρμογή με κομπρέσες λάχανου μπορεί  να βοηθήσει στην μείωση του οιδήματος των μαστών της.
  11. Διακόψτε αμέσως την χρήση εάν ανοίξει το δέρμα ή έχει φυσαλίδες ή ερεθιστεί.
  12. Βάλτε τα φύλλα έτσι ώστε να μην ακουμπούν στο πληγωμένο ή ερεθισμένο δέρμα.
  13. Ελέγχετε τους μαστούς τακτικά και μόλις νιώσετε ότι το γάλα αρχίζει να στάζει ή είναι διαφορετικοί, απομακρύνετε τα φύλλα και προσπαθήστε να θηλάσετε ή να βγάλετε γάλα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου