Το παραπάνω εύρημα δεν έχει σχέση
με την συνολική τροφή που καταναλώνουν ή με το πόσο συχνά καταναλώνουν ζαχαρούχα
αναψυκτικά.
Η Αμερικάνικη εταιρεία καρδιολογίας
συνιστά η ημερήσια κατανάλωση αλατιού να μην υπερβαίνει τα 1500 mg, όμως το 90% των εφήβων
υπερβαίνει αυτή την ποσότητα κατά πολύ.
Η μελέτη αυτή προτείνει ότι ο
περιορισμός της πρόσληψης αλατιού θα βοηθήσει στην μείωση της παχυσαρκίας, όπως
βοηθάει και στην μείωση της υπέρτασης.
Η γευστική προτίμηση για το αλάτι εμφανίζεται
πολύ ενωρίς στη ζωή. Για το λόγο αυτό, οι γονείς πρέπει να ανησυχούν για την πρόσληψη
αλατιού των παιδιών τους, γιατί οι υγιεινές συνήθειες διατροφής μαθαίνονται
στην παιδική ηλικία και μας ακολουθούν στην ενήλικη ζωή.
Οι γονείς πρέπει:
1.
Να διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων στα σούπερμαρκετς
και να ψωνίζουν ανάλογα.
2.
Να δίνουν έμφαση στο σπιτικό φαγητό και όχι στο φαγητό
των εστιατορίων και των ταχυφαγείων. Το 75% του αλατιού που καταναλώνεται προέρχεται
από επεξεργασμένες τροφές και τα ταχυφαγεία.
3.
Να χρησιμοποιούν άλλα μπαχαρικά για να νοστιμεύει το
φαγητό, παρά το αλάτι.
Οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε λιγότερες
επεξεργασμένες τροφές και περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Reuters Health Information
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου